Uporaba zaščitnega pakiranja FillAir Cyclone v veletrgovskem farmacevtskem podjetju

Podjetje, ki velja za eno največjih slovenskih veletrgovin za oskrbo zdravstva, oskrbuje lekarne, bolnišnice, zdravstvene domove ter zobozdravstvene in veterinarske ustanove z zdravili in medicinsko-potrošnim materialom. Gre za logistično obsežen in zahteven proces vsakodnevne odpreme in distribucije, v okviru katere podjetje odpremi tudi preko 1.000 zabojnikov dnevno. Zaradi tega je zelo pomemben čas, potreben za pripravo pošiljk, ki mora biti čim krajši, izdelki pa varno pripravljeni za transport.

V podjetju izdelke zbirno pakirajo v vračljive zabojnike, pri čemer so se v preteklosti pojavljale težave pri pakiranju tekočinskih izdelkov, pakiranih v stekleno embalažo. To je potrebno ustrezno založiti in preprečiti poškodbe med transportom, kar je brez ustrezne sistemske rešitve težko, predvsem pa časovno zamudno. Morebitna poškodba steklenice in razlitje vsebine ima za posledico tudi poškodbe ali uničenje ostalega materiala v zabojniku.

Stranki smo predstavili in ponudili napravo Fill Air Cyclone, ki je učinkovita, enostavna za uporabo in zaseda izredno malo prostora. Dogovorili smo se za nekaj tedensko testno uporabo, v sklopu katere so v podjetju spoznali način dela in ugotovili, da naprava ustrezno rešuje njihove težave. Po koncu testnega obdobja so se odločili za namestitev naprave FillAir Cyclon v svojem odpremnem skladišču in sicer ob eni od njihovih transportnih linij, na kateri komisionirajo transportno občutljive izdelke, ki jih odslej zaščitijo z zračnimi blazinicami, pripravljenimi na napravi FillAir Cyclone.

Več o rešitvi in njeni uporabi si lahko ogledate:

https://www.youtube.com/watch?v=mLltQ3Rf6zg

primer3-zascitno-pakiranje